Karbonatla Diş Beyazlatma - Yorumlarım

karbonatla diş beyazlatma yöntemi


Karbonat ile Diş Beyazlatma Yöntemi Yorumlarım

Bu yazıda karbonatla diş beyazlatma yöntemi hakkında bilgi verildikten sonra, bizzat denediğim için tecrübelerim ve yorumlarım yer alacaktır.

Daha önce Karbonatın Faydaları - Zararları ve Kullanım Şekli hakkında bilgi vermiştik. O yazıyı hazırlarken “karbonat ile diş beyazlatma yöntemi” oldukça ilgimi çekti ve denemeye karar verdim. İlk denememde bile çok iyi sonuçlar aldığımı belirtmek isterim.

Karbonatın faydaları ve zararları konusunda daha önce bilgi verildiği için burada tekrardan aynı şeyleri yazmayacağım. İsteyenler yukarıdaki bağlantıyı kullanarak karbonat faydaları hakkında detayları okuyabilirler.

Burada doğrudan karbonatla diş beyazlatma nasıl yapılır ve nelere dikkat edilir soruların cevaplarını açıklayacağım.

Karbonatla Diş Beyazlatma Yöntemi:

Malzemeler:

-Karbonat,
-Küçük bir kap ya da çay altlığı (çay tabağı),
-Bir adet çay kaşığı,
-Bir miktar su,
-Diş fırçası,


karbonatla diş beyazlatma

Uygulanışı:

1- Küçük bir kap ya da çay altlığının içerisine 1 çay kaşığı kadar karbonatı dökün.

2- Bu karbonatın üzerine 2-3 damla su ekleyin ve karıştırın. Suyu çok az miktarda ve yavaş yavaş ekleyin ki macun kıvamına gelsin.

3- Az bir süre karıştırdığınız zaman su ve karbonat özleşecektir. Daha sonra macun kıvamındaki bu karışımı diş fırçanızın üzerine koyun ve dişlerinizi yukarı-aşağı yönünde olarak şekilde fırçalayın.

Fırlama işlemini diş fırçası kullanabileceğiniz gibi parmağınızı kullanarak da yapabilirsiniz.
4- Son olarak ağzınızı bol su ile çalkalayıp yıkayın.

5- Artık dişleriniz daha beyaz :)




Diş Beyazlatmada Dikkat Edilecek Hususlar:

Karbonat ile diş beyazlatmada bazı şeylere dikkat etmeniz gerekiyor. Eğer bu hususlara dikkat edilmezse, beyaz dişlere sahip olayım derken, diş sağlığınızdan olabilirsiniz.

Öncelikle unutmayın ki, karbonat asitli ve etkili bir bileşendir. Bu hususu hep göz önünde bulundurun.

Karbonatla diş beyazlatmak için karbonat ile limon karışımı da önerilmektedir. Belki bu da denenebilir ama limon da asitli olduğu için iki asitli karışım dişlerinize, diş etlerinize ve diş minelerine zarar verebilir. O yüzden karbonatı limon yerine su ile karıştırmak daha doğru olacaktır.

Bir diğer husus da diş fırçalama süresidir. Normal bir diş fırçası ve diş macunu ile en az 2 dakika diş fırlama önerilmektedir. Fakat karbonat ile diş fırçalama yapılacaksa bu süreyi biraz daha kısa tutmak gerekiyor. Çünkü diş üzerinde karbonatın uzun süre kalması dişlerinizi aşındırarak zarar verebilir. O yüzden en fazla 2 dakika olmak üzere, 2 dakikadan az sürede fırçalamaya dikkat etmelisiniz.

Karbonat ile diş fırçalarken, fırçalama yönü yukarı-aşağı şeklinde olmalıdır. Bu sayede daha beyaz dişlere kavuşabilirsiniz.

Son olarak da kullanım süresine dikkat etmek gerekir. Bazıları gün aşırı kullanımını tavsiye etmektedirler. Bu sayede daha kısa sürede daha parlak dişlere kavuşmak mümkün olabilir. Fakat yine de tedbirli olup bu sayıyı azaltmakta fayda olduğunu düşünüyorum.

Gün aşırı karbonat ile fırçalamak yerine, her gün düzenli olarak diş macunu ile fırçaladıktan sonra, haftada 2-3 kez karbonat uygulanabilir. Böylesi daha sağlıklı olacaktır.

Diğer Notlar ve Yöntemler:

Bu saydıklarımın dışında 2 farklı yöntemle daha karbonatı kullanabilirsiniz.

1. Yöntem: Diş Fırçasını Karbonata Batırma:

Islak diş fırçanızı karbonatın içerisine batırırsanız, diş fırçanızın her tarafına karbonat yapışır. Bu şekilde dişlerinizi fırçalayabilirsiniz. Islanan karbonat ağzınızda macun görevi görecektir.

2. Yöntem: Diş Macunu ile Karbonatı Karıştırmak:

Bu yöntemde de iş macununuzun üzerine bir miktar karbonatı döküp, dişlerinizi öyle fırçalıyorsunuz. Böylece hem macunun etkisinden hem de karbonatın beyazlatıcı özelliğinden istifade etmiş oluyorsunuz.


karbonat ve diş fırçası

Karbonatla Diş Beyazlatma Yöntemi Yorumlarım:

Bu yöntemi ilk defa denedim ve oldukça memnun kaldım diyebilirim. Dişlerimde ciddi anlamda bir fark gözlemledim.

Karbonat ile diş beyazlatmayı denerken ilk olarak bir çay tabağının içerisine 1 çay kaşığı kadar karbonatı koydum. Daha sonra üzerine 2-3 damla su damlatıp karıştırdım. Bir süre sonra bir macun kıvamına gelen karbonatı diş fırçama döküp dişlerimi fırçaladım.

Karbonatın tuzlu bir tadı var. İlk başta yoğun bir tuz aroması aldıktan sonra alıştım ve fırçalamaya devam ettim. Yaklaşık 1-2 dakika kadar fırçaladıktan sonra bol su ile ağzımı çalkaladım ve dişlerimin ciddi anlamda beyazladığını fark ettim.

Ne demek istediğimi denediğiniz zaman göreceksiniz.

Son Olarak:
Karbonatla diş beyazlatma yöntemi hakkında yorumlarınızı ve deneyimlerinizi bizimle paylaşarak daha fazla kişiye doğru bilgi vermeye yardımcı olabilirsiniz.

Görüşlerinizi aşağıdaki yorum kutusuna yazabileceğiniz gibi bilgiverenblog@gmail.com adresine yazarak da ulaştırabilirsiniz.

2 yorum:

  1. Benim babamda karbonat kullanırdı ama bu kadar işe yaradığını bilmiyordum. Deneyeceğim, elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deneyin mutlaka, gerçekten işe yarıyor. Yorumunuz için de teşekkür ederim.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.